Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jomá 76 – Napi Talmud 539 – A manna és a bor

    

Cimkék:               

A talmud folytatja a #manna csodájának elemzését, majd rátér a #jomkipur -i #önsanyargatás 5 fajtájára és annak elemzésére, hogy honnan lehet ezekre utalást találni a Tórában. Ennek kapcsán szóba kerül, hogy az #ivás beletartozik az #evés kategóriájába, ahogy azt a #bor fogyasztása kapcsán látjuk.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/yoma-76

—————————————————-

Jomá (A nap, „Az Engesztelőnap”) –ֵ יומא
Jom Kipur napjának istentiszteleti rendje a Szentélyben; az e napon tartandó böjt szabályai, illetve az e napon elmondandó imák. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Misnában 8 fejezet; a Toszeftában 4 fejezet; a Baibloniai Talmudban 88 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #manna #jomkipur #önsanyargatás #ivás #evés #bor


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036