Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jomá 70 – Napi Talmud 533 – Jomkipuri tóraolvasás és a muszáf áldozatok rendje

    

Cimkék:       

A főpap jomkipuri #tóraolvasás -a kapcsán a talmud részletesen átveszi mikor hogyan szabad egy tóratekercsen belül ide-oda tekerni, illetve egy új tekercset elővenni.A tóraolvasás után a #kohengadol felveszi az aranyruháját és folytatja a nap szolgálatát. A muszáf áldozatok kapcsán vita van a rabbik között, hogy melyik áldozatot pontosan mikor hozza a főpap.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/yoma-70
—————————————————-

Jomá (A nap, „Az Engesztelőnap”) –ֵ יומא
Jom Kipur napjának istentiszteleti rendje a Szentélyben; az e napon tartandó böjt szabályai, illetve az e napon elmondandó imák. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Misnában 8 fejezet; a Toszeftában 4 fejezet; a Baibloniai Talmudban 88 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #tóraolvasás #kohengadol


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036