Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Táánit 15 – Napi Talmud 693 – A böjtnap imarendje

    

Cimkék:                 

Mi az utolsó körös hét #böjt #imarend -je? Kell-e a Szentélyben szolgálóknak böjtölni? Az #infláció veszélye miatt tilos #csütörtök -kel kezdeni a böjt sorozatot. A #gyász -t szimbolizáló #hamu -t a #tfilin helyére tesszük a homlokunkra.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: napitalmud.hu/esemeny/taanis-15

—————————————————-

Táánit (Böjt) – תענית
A közösségi böjtnapok törvényei: az esőért elrendelt különleges imák, és azok a közösségi böjtök, melyeknek nem volt meghatározott naptári idejük, hanem nagy szárazság idején rendelték el. Ugyanitt kerülnek megtárgyalásra az év meghatározott napjain elrendelt böjtnapok, illetve a Megilát Táánit-ban megemlített böjtök és különleges alkalmak. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Babilóniai Talmudban 31 oldal;

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #böjt #imarend #infláció #csütörtök #gyász #hamu #tfilin


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036