Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Chágigá 27 – Napi Talmud 794 – A szalamandra és a pokol tüze

    

Cimkék:               

Mi az oka annak, hogy a #színkenyér asztala tisztátalanná válhatott, ha egyszer egy fix fa bútorról van szó? Miért nem válhatott tisztátalanná a két #oltár ?
A #tóratanulás bevonata olyan védelmet nyújt a #pokol tüze ellen, mint amilyen ellenszere az evilági #tűz -nek a #szalamandra .

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/chagigah-27

—————————————————-

Chágigá (Ünnepi áldozat) – חגיגה
A jeruzsálemi zarándokút és a különleges ünnepi áldozatok törvényei: a zarándok égőáldozata, az ünnepi hálaáldozat, a rituális tisztaság és tisztátalanság törvényei, különös tekintettel az ünnepekre, de a hétköznapokra is. Ebben a traktátusban esik szó az Égi Szekérről is. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Babilóniai Talmudban 27 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #színkenyér #oltár #tóratanulás #pokol #tűz #szalamandra

 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036