Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Chágigá 25 – Napi Talmud 792 – Ámhoorec szavahihetősége szüret idején

    

Cimkék:       

Speciális időszakokban, így pl. szüret idején kivételesen elfogadjuk egy #ámhoorec szavahihetősége a termés tisztasága kapcsán, akkor is ha #truma -ról van szó. Az áldozati felajánlások kapcsán pedig mindig elfogadjuk, mert nem szeretnénk, ha az elutasítottság miatt saját oltárt vagy szentélyt építenének.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/chagigah-25

—————————————————-

Chágigá (Ünnepi áldozat) – חגיגה
A jeruzsálemi zarándokút és a különleges ünnepi áldozatok törvényei: a zarándok égőáldozata, az ünnepi hálaáldozat, a rituális tisztaság és tisztátalanság törvényei, különös tekintettel az ünnepekre, de a hétköznapokra is. Ebben a traktátusban esik szó az Égi Szekérről is. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Babilóniai Talmudban 27 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #ámhoorec #truma


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036