Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jomá 52 – Napi Talmud 515 – A főpap a Szentek-szentjében

    

Cimkék:             

A #jomkipur -i szolgálat részeként, a #kohengadol bement a #szentekszentje -be, amíg el nem ért a #frigyláda két tartórúdja közé és ott elhelyezte a füstölőszeres parázzsal teli lapátot. Miért két függöny választotta el a Szentek-szentjét a Csarnoktól? Mi minden volt a frigyláda mellett a Szentek-szentjében és miért hiányzott mindez a #másodikszentély idején?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/yoma-52/​

—————————————————-

Jomá (A nap, „Az Engesztelőnap”) –ֵ יומא
Jom Kipur napjának istentiszteleti rendje a Szentélyben; az e napon tartandó böjt szabályai, illetve az e napon elmondandó imák. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Misnában 8 fejezet; a Toszeftában 4 fejezet; a Baibloniai Talmudban 88 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #jomkipur #kohengadol #szentekszentje #frigyláda #másodikszentély


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036