Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Táánit 3 – Napi Talmud 681 – A harmat, a szél és a hó

    

Cimkék:               

A #harmat és a #szél soha sem marad abba, így azoknak a külön említése nem szükséges az #ámidá -ban. Az eső utáni szél lehet áldás és átok. A #hó ötször jobb mint az eső.
A #zsidónép #diaszpóra -ja a világ négy féltekének áldás, csakúgy mint a szél.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/taanis-3

—————————————————-

Táánit (Böjt) – תענית
A közösségi böjtnapok törvényei: az esőért elrendelt különleges imák, és azok a közösségi böjtök, melyeknek nem volt meghatározott naptári idejük, hanem nagy szárazság idején rendelték el. Ugyanitt kerülnek megtárgyalásra az év meghatározott napjain elrendelt böjtnapok, illetve a Megilát Táánit-ban megemlített böjtök és különleges alkalmak. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Babilóniai Talmudban 31 oldal;

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #harmat #szél #ámidá #hó #zsidónép #diaszpóra


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036