Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szukka 56 – Napi Talmud 606 – A kohaniták 24 csoportja

    

Cimkék:           

A #kohantiák 24 csoportja hetente váltotta egymást. A különböző egymást váltó csoportok egyenlő mértékben osztották fel egymás között a #színkenyeret . A gyakori és ritkább áldások stb. közül mindig a gyakoribb kerül előre #tadirvesejnotadir .
#Bilga egy olyan kohanita lány volt, aki egy görög katonához ment férjhez. Később az oltárt is megszégyenítette. Büntetésből a családja csoportja meg lett különböztetve a szentélybeli szolgálatban.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/sukkah-56

—————————————————-

Szukká (Sátor) – סוכה
Az érvényes és az érvénytelen Szukkot, illetve az árbá minim törvényei (a négyféle növényfajta, amelyet csokorba fogva teljesíthetjük a luláv megragadásának előírását). Ugyanebben a traktátusban kerülnek megtárgyalásra a sátoros ünnep idején a Szentélyben megtartott szertartások. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 56 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #kohantiák #színkenyeret #tadirvesejnotadir
#Bilga


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036