Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szukka 42 – Napi Talmud 592 – A nevelés kötelességének kezdete

    

Cimkék:                 

Ha valaki #micva teljesítésével van elfoglalva és véletlenül eközben megszegi a szombatot, akkor fel van mentve az áldozathozatal alól. A #luláv az asszonyoknak sem #mukce szombaton, annak ellenére, hogy rájuk nem kötelező a micva.
A #kiskorú -t a #nevelés kötelessége okán el kell kezdeni a micvákra tanítani. Mikor kezdődik ez a kötelesség?
Mikor nem lengették a #szentély -ben a lulávot és a #hosánot -ot?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/sukkah-42

—————————————————-

Szukká (Sátor) – סוכה
Az érvényes és az érvénytelen Szukkot, illetve az árbá minim törvényei (a négyféle növényfajta, amelyet csokorba fogva teljesíthetjük a luláv megragadásának előírását). Ugyanebben a traktátusban kerülnek megtárgyalásra a sátoros ünnep idején a Szentélyben megtartott szertartások. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 56 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #micva #luláv #mukce #kiskorú #nevelés #szentély #hosánot


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036