Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szukka 25 – Napi Talmud 575 – Egy micva kötelessége felmenthet egy másik alól

    

Cimkék:               

Aki micvával van elfoglalva #sliáchmicva az fel van mentve a #szukká micvája alól. Hasonló szabályok vonatkoznak a #smá mondására és a #tfilin micvájára, ezek alól is fel van mentve az, aki egy micvával van elfoglalva. Így pl. a #vőlegény vagy a #gyász -oló.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/sukkah-25

—————————————————-

Szukká (Sátor) – סוכה
Az érvényes és az érvénytelen Szukkot, illetve az árbá minim törvényei (a négyféle növényfajta, amelyet csokorba fogva teljesíthetjük a luláv megragadásának előírását). Ugyanebben a traktátusban kerülnek megtárgyalásra a sátoros ünnep idején a Szentélyben megtartott szertartások. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 56 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #sliáchmicva #szukká #smá #tfilin #vőlegény #gyász


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036