Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szukka 14 – Napi Talmud 564 – Cselekvésnek számít-e a gondolat?

    

Cimkék:             

A talmud azt a kérdést járja körül, hogy egy dolog jogi státusza szempontjából milyen hatóereje van a #szándék -nak és a #gondolat -nak?
Elsőként folytatja az előző lapon megkezdett diskurzust a gyümölcs #szár -ráról, majd áttér arra a kérdésre, hogy lehet-e #gerenda -kat használni #szchách gyanánt?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/sukkah-14

—————————————————-

Szukká (Sátor) – סוכה
Az érvényes és az érvénytelen Szukkot, illetve az árbá minim törvényei (a négyféle növényfajta, amelyet csokorba fogva teljesíthetjük a luláv megragadásának előírását). Ugyanebben a traktátusban kerülnek megtárgyalásra a sátoros ünnep idején a Szentélyben megtartott szertartások. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 56 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #szándék #gondolat #szár #gerenda #szchách


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036