Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szótá 49 – Napi Talmud 1229 – A nemzedékek romlása

    

Cimkék:                   

A talmud felsorolja mi minden veszett el a #jeridathadorot a nemzedékek lealacsonyodása miatt. Beszél arról, hogyan veszett el a #hit és lettek az igazak is #kishitü -ek, veszett el a #bölcsesség stb.
Szóba kerül a tilalom a #görögfilozófia tanítására és a #sertés nevelésre és kiderül mi lesz a #messiás eljövetele előtti korban #beikvatademesicha .

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/sotah-49

—————————————————-

Szótá (A házasságtörő nő) – סוטה
E traktátus első fejezeteiben a házasságtörő nőre vonatkozó törvények kerülnek megtárgyalásra: milyen esetekben és miképpen kell alkalmazni a szótá törvényeit, és mi legyen az asszony sorsa. Bizonyos haláchikus hasonlóságok okán szintén ebben a traktátusban található a Papi Áldás, a hákhél és a háborúzás törvényeinek magyarázata. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 49 lap.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #jeridathadorot #hit #kishitü #bölcsesség #görögfilozófia #sertés #messiás #beikvatademesicha


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036