Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szótá 41 – Napi Talmud 1221 – A hákhel gyülekezés szertartása

    

Cimkék:                     

Hogyan kell levezetni a #kohengadol a#tóraolvasás -át #jomkipur napján, valamint hogyan olvas a tórából a #király a #hákhél gyülekezési szertartásán? #Agrippa királyhoz méltatlanul dörgölőztek a zsidók. Megengedett-e a #dörgölőzés ezen a világon a cél elérése érdekében? Nem így járt el #Jákob is #Ézsau -val?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: napitalmud.hu/esemeny/sotah-41

—————————————————-

Szótá (A házasságtörő nő) – סוטה
E traktátus első fejezeteiben a házasságtörő nőre vonatkozó törvények kerülnek megtárgyalásra: milyen esetekben és miképpen kell alkalmazni a szótá törvényeit, és mi legyen az asszony sorsa. Bizonyos haláchikus hasonlóságok okán szintén ebben a traktátusban található a Papi Áldás, a hákhél és a háborúzás törvényeinek magyarázata. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 49 lap.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #kohengadol tóraolvasás #jomkipur #király #hákhél #Agrippa #dörgölőzés #Jákob #Ézsau


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036