Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szótá 33 – Napi Talmud 1213 – Milyen nyelven imádkozzunk?

    

Cimkék:                   

A #smá -t bármilyen nyelven lehet mondani, Rebi szerint viszont csak héberül. Az #ima lehetőleg #héber -ül legyen, ha valaki nem #minjen -ben mondja, mert az #angyal -ok nem tudnak #arámi nyelven.
A #gerizim és #éval hegyek hely meghatározásában vitatkozik rabbi Jehuda és rabbi Elazar.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/sotah-33

—————————————————-

Szótá (A házasságtörő nő) – סוטה
E traktátus első fejezeteiben a házasságtörő nőre vonatkozó törvények kerülnek megtárgyalásra: milyen esetekben és miképpen kell alkalmazni a szótá törvényeit, és mi legyen az asszony sorsa. Bizonyos haláchikus hasonlóságok okán szintén ebben a traktátusban található a Papi Áldás, a hákhél és a háborúzás törvényeinek magyarázata. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 49 lap.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #smá #ima #héber #minjen #angyal #arámi #gerizim #éval


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036