Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szótá 12 – Napi Talmud 1192 – Mózes fogantatása és születése

    

Cimkék:             

#Kalev és #Mirjam házastársak voltak. Mirjam győzte meg az apját, hogy vegye vissza feleségét #Jocheved -et és így született meg #Mózes akit pedig végül #Batja fáraó lánya mentett meg a vízből.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/sotah-12
—————————————————-

Szótá (A házasságtörő nő) – סוטה
E traktátus első fejezeteiben a házasságtörő nőre vonatkozó törvények kerülnek megtárgyalásra: milyen esetekben és miképpen kell alkalmazni a szótá törvényeit, és mi legyen az asszony sorsa. Bizonyos haláchikus hasonlóságok okán szintén ebben a traktátusban található a Papi Áldás, a hákhél és a háborúzás törvényeinek magyarázata. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 49 lap.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #Kalev #Mirjam #Jocheved #Mózes #Batja


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036