Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ros Hásáná 25 – Napi Talmud 669 – Minden nemzedék a maga rabbijaira kell hallgasson

    

Cimkék:       

Minden nemzedéknek a maga #rabbi -jaira és #vezető -ire kell hallgatni. Így tett rabbi Jehosua is, annak ellenére, hogy Raban Gamliel döntése szembe ment saját meggyőződésével.
Ha a szánhedrin elmulasztja még 30-ikán kihirdetni az újholdat, akkor az áttolódik a következő napra, akkor is ha mindenki látta a holdat.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/rosh-hashanah-25

—————————————————-

Ros Hásáná (Újév) – ראש השנה
Itt kerülnek megtárgyalásra azok a törvények, melyek alapján megállapítják Ros Hásáná napját, a naptár beosztását, illetve az újhold feltűntének hitelességét. Ugyanitt találjuk a sófár megfúvásának és az újévi istentisztelet törvényeit. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Misnában 4 fejezet; a Toszeftában 2 fejezet; a Babiloniai Talmudban 35 oldal; a Jeruzsálemi Talmudban 22 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #rabbi #vezető


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036