Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ros Hásáná 17 – Napi Talmud 661 – Meddig tart a pokol? Megváltoztatható-e az égi ítélet?

    

Cimkék:                         

A végső #ítéletnapja -n a #cádik -ok nem, a #rásá -k és a #bénoni -k viszont valamilyen formában részt kapnak a #pokol -ból. A pokol büntetése 12 hónap súlyos esetben, de szélsőséges esetben öröké is tarthat. Súlyos büntetésük van az #eretnek -eknek, a #hatalmaskodó -knak, azoknak akiknek a homlokán #kárkáftá soha nem volt #tfilin .
Meddig hat ki a #tsuva #megtérés ereje? Mennyire könyörületes Isten? Meg lehet-e változtatni egy égi ítéletet?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/rosh-hashanah-17

—————————————————-

Ros Hásáná (Újév) – ראש השנה
Itt kerülnek megtárgyalásra azok a törvények, melyek alapján megállapítják Ros Hásáná napját, a naptár beosztását, illetve az újhold feltűntének hitelességét. Ugyanitt találjuk a sófár megfúvásának és az újévi istentisztelet törvényeit. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Misnában 4 fejezet; a Toszeftában 2 fejezet; a Babiloniai Talmudban 35 oldal; a Jeruzsálemi Talmudban 22 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #ítéletnapja #cádik #rásá #bénoni #pokol #eretnek #hatalmaskodó #kárkáftá #tfilin #tsuva #megtérés


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036