Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Názir 65 – Napi Talmud 1180 – Az exhumálás

    

Cimkék:     

Emberi maradványok felfedezése esetén, azt kell tisztázni hogy vajon zsidó vagy pogány halottakról van szó, valamint hogy átmeneti temetkezési helyről vagy vagy permanens temetőről van szó. Ezek fogják meghatározni, hogy megengedett-e az #exhumálás .

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/nazir-65

—————————————————-

Názir (A názirság) – נזיר
A názir törvényei: mely fogadalmi kifejezések köteleznek názirságra, a názir fajtái, a názirra vonatkozó tilalmak, és a názir által bemutatott áldozatok. Ez a traktátus a Nödárim traktátushoz való kapcsolódása okán került ebbe a rendbe. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 66 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #exhumálás


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036