Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Názir 4 – Napi Talmud 1119 – A “fél-nazir” és Sámson názirsága

    

Cimkék:       

#nazir -rá válik-e a “fél-nazir”? Rabbi Simon és a Bölcsek arról vitatkoznak, hogy a názirság részleges vállalása teljes názirrá teszi-e a fogadalomtevőt?
Létezik-e a #samsonnazir fogadalma, vagy ez csak egy egyedi eset volt, amelyre Isten angyala kötelezett. Ha létezik ilyen, akkor miben tér el a sima nazirságtól?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/nazir-4

—————————————————-

Názir (A názirság) – נזירA názir törvényei: mely fogadalmi kifejezések köteleznek názirságra, a názir fajtái, a názirra vonatkozó tilalmak, és a názir által bemutatott áldozatok. Ez a traktátus a Nödárimtraktátushoz való kapcsolódása okán került ebbe a rendbe. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 66 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #nazir #samsonnazir


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036