Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kidusin 26 – Napi Talmud 1343 – Az ingatlan és az ingóság megszerzési módjai

    

Cimkék:       

Az #ingatlan -t három féle módon lehet megszerezni: pénzzel, szerződéssel vagy birtokbaadással. Az #ingóság -ot magunkhoz húzással lehet megszerezni.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/kidushin-26

—————————————————-

Kidusin (Eljegyzés) – קִידּוּשִׁין

Az eljegyzés és a házasság törvényei: hogyan, milyen körülmények között kerülhet sor az eljegyzésre; a különféle rokoni kapcsolatok, amelyek kizárják a házasságot. Ugyanebben a traktátusban kerülnek megtárgyalásra a zsidó férfi- és leányszolgálóra vonatkozó előírások, valamint az asszonyokra és férfiakra egyaránt, illetve csak az asszonyokra vonatkozó parancsolatok közötti különbségek. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Babilóniai Talmudban 82 oldal;

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #ingatlan #ingóság


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036