Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kötubot 61 – Napi Talmud 975 – Mennyi nemi-élet biztosítására köteles a férfi?

    

Cimkék:               

Milyen #háztartásimunka -kat köteles végezni egy nő a férjének és ez mennyiben változik, ha vannak szolgái? Milyen munkákat nem végezhet, ha #nida ?
Nem jó, ha valaki munka nélkül van, mert az #unalom őrületbe és bűnbe kerget. A #kutyázás vagy a #sakk mint hobbi, egyes vélemények szerint kiválthatja a munkát.
Mennyi #nemiélet biztosítására köteles a férfi?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/kesuvos-61

—————————————————-

Kötubot (A házasságlevél) – כְּתוּבָּה
A házasságlevél törvényei: mindazon vagyoni és házastársi kötelezettségek, melyek a férjre és feleségre vonatkoznak, akár a házasságlevélben lefektetett feltételek részeként, akár más, külön megállapodás részeként. Ebben a traktátusban kerülnek megtárgyalásra a nemi erőszak és az elcsábítás törvényei is. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 112 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #háztartásimunka #nida #unalom #kutyázás #sakk #nemiélet


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036