Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Gitin 68 – Napi Talmud 1296 – Asmadáj, Salamon és a kőevő samir

    

Cimkék:             

#RavSeset ugyan vak volt, de így időben felfedezte a különböző cselszövéseket, amelyekkel a diaszpóra fejdelemének a szolgái meg akarták ölni. #Salamon király #Asmadáj -t a szellemek vezérét ejtette foglyul ahhoz, hogy megtalálja a kőevő #samir -t amire a #szentély építéséhez volt szüksége. Asmadáj egy időre tudta száműzni Jeruzsálemből, de utána Salamon visszatért és Asmadáj megszökött.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/gitin-68

—————————————————-

Gitin (Válólevelek) – גיטין
A válólevél megírásának, átadásának, illetve megbízott általi elküldésének törvényei. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 90 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #RavSeset #Salamon király #Asmadáj -t a szellemek vezérét ejtette foglyul ahhoz, hogy megtalálja a kőevő #samir -t amire a #szentély


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036