Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Gitin 39 – Napi Talmud 1267 – A szolga birtoklása

    

Cimkék:     

A talmud végig vesz különböző precedenseket, amelyekből kiderül, hogy a #kánaánitaszolga “tulajdonlása” két síkon áll fenn: 1) a munkája termeléséhez való jog 2) a rituális birtoklás, amely vallási értelemben határozza meg a státuszát. Ennek a két síknak az egymáshoz való viszonya határozza meg, hogy mi történik a felszabadítás speciális eseteiben.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/gitin-39

—————————————————-

Gitin (Válólevelek) – גיטין
A válólevél megírásának, átadásának, illetve megbízott általi elküldésének törvényei. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 90 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #kánaánitaszolga


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036