Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Éruvin 37 – Napi Talmud 253 – Jés Brérá? – A jövőből visszaható döntés #szofek #brérá

    

Cimkék:       

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/eruvin-37/

—————————————————-

Köves Slomó rabbi Napi Talmud dáf hájomi előadássorozatának harmadik traktátusa: Éruvin (Vegyülések) –ֵעירוִּבין

A Sábát traktátus folytatása, mivel részletesen tárgyalja azokat a határokat, melyeken belül szombaton is szabad tárgyakat egyik helyről a másikra vinni. Itt kerülnek megtárgyalásra az egyes „térségek”, illetve azok a törvények, amelyek azt szabályozzák, miképpen vihető el egy tárgy az egyik térségből a másikba, és miképpen változtatható meg egy térség határa (éruv hácérot, „az udvarok egybekapcsolása”); a szombati határ megengedett túllépésének törvényei és „a határok egybekapcsolásának” törvényei, melyek ezt lehetővé teszik; valamint azok a rabbinikus törvények, amelyek a szombat térségeire vonatkoznak.

Ennek a traktátusnak a terjedelme a Baibloniai Talmudban 105 lap.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudástengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30-8:30 között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #szofek #brérá


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036