Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Chágigá 6 – Napi Talmud 773 – Az égőáldozat vagy a békeáldozat értéke nagyobb?

    

Cimkék:             

A #zarándoklat -ra nevelés már #kiskorú -nál elkezdődik. Bet Samaj es Bet Hilel azon vitatkoznak, hogy mennyire kis korban. Hasonlóan vitatkoznak azon, hogy minek kell legyen nagyobb az értéke: a zarándoklat #égőáldozat -nak, vagy a #békeáldozat -nak? Ez a kérdés más nézeteltérésekhez is kapcsolódik a #tamid áldozat kapcsán.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: napitalmud.hu/esemeny/chagigah-6

—————————————————-

Chágigá (Ünnepi áldozat) – חגיגה
A jeruzsálemi zarándokút és a különleges ünnepi áldozatok törvényei: a zarándok égőáldozata, az ünnepi hálaáldozat, a rituális tisztaság és tisztátalanság törvényei, különös tekintettel az ünnepekre, de a hétköznapokra is. Ebben a traktátusban esik szó az Égi Szekérről is. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Babilóniai Talmudban 27 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #zarándoklat #kiskorú #égőáldozat #békeáldozat #tamid


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036