Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Chágigá 12 – Napi Talmud 779 – A Teremtés titkai

    

Cimkék:                     

Nem szabad a #teremtés adta #idő és #tér kereteit feszegetni és próbálni megérteni az azokon túli létet.
A tóra teremtés-történetének bizonyos fogalmai mégis magyarázatot kívánnak. Így kerül szóba többek közt: #tohuvavohu #káv #tízszféra #hétégbolt az #ég és a #föld teremtésének titkai.

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/chagigah-12

—————————————————-

Chágigá (Ünnepi áldozat) – חגיגה
A jeruzsálemi zarándokút és a különleges ünnepi áldozatok törvényei: a zarándok égőáldozata, az ünnepi hálaáldozat, a rituális tisztaság és tisztátalanság törvényei, különös tekintettel az ünnepekre, de a hétköznapokra is. Ebben a traktátusban esik szó az Égi Szekérről is. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Babilóniai Talmudban 27 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #teremtés #idő #tér #tohuvavohu #káv #tízszféra #hétégbolt #ég #föld


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036