Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bécá 27 – Napi Talmud 632 – Létezik-e “fél-mukce”?

    

Cimkék:           

A talmud azt az előző lapon megkezdett diskurzust folytatja, hogy létezik olyan fogalom mint a #félmukce ? Majd mégegyszer visszatér ahhoz a kérdéshez, hogy lehet-e jomtovkor bevizsgálni egy #elsőszülött állat #makula -ját? Az #állattetem mukce e szombaton vagy ünnepen? Lehet-e az élőállatra feliratkozni szombaton?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: napitalmud.hu/esemeny/beitzah-27

—————————————————-

Bécá (Tojás) – ביצה
Valamennyi ünnepre és ünnepnapra vonatkozó törvény. Az ünnepnapokon tiltott munkák (és egyéb tilalmak) felsorolása. E traktátus neve eredetileg Jom Tov („ünnep”) volt, s csak később változott meg, a traktátus legelső szava után, Becá-ra. Ennek a traktátusnak a terjedelme: a Misnában 5 fejezet; a Toszeftában 4 fejezet; a Babilóniai Talmudban 40 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #félmukce #elsőszülött #makula #állattetem


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036