Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bává Möciá 32 – Napi Talmud 1547 – Tórai erejű tilalom-e az állatkínzás?

    

Cimkék:         

A Talmud tovább taglalja a #találttárgy szabályait és ennek kapcsán érinti azt a kérdést, hogy vajon a #szülőktisztele micvája milyen más kötelezettségeket írhat felül. A talmud ugyancsak hosszan elemzi azt a kérdést, hogy vajon a #állatkínzás tilalma tórai erejű tilalom-e?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/bava-metzia-32

—————————————————-

Bává Möciá (A középső kapu) – בבא מציעא

Bává Möciá (A középső kapu) Az üzleti életben felmerülő vitás pénzügyi kérdések; a talált dolgok, letétek, adásvétel, bérlet, zálogadás, munkások és a haszonbérlet vitás kérdései, valamint a kamatokra vonatkozó törvények. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 119 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #találttárgy #szülőktisztele #állatkínzás


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036