Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bává Kámá 12 – Napi Talmud 1408 – Magán tulajdon-e az áldozati állat?

    

Cimkék:         

A talmud folytatja annak a kérdésnek a vizsgálatát, hogy vajon a #kánaánitaszolga jogi státusza az ingatlanhoz hasonlatos-e. Majd rátér arra a kérdésre, hogy az #áldozatok -nak szánt állat az áldozathozó vagyonának számít-e és ennek megfelelően kell e #kártérítés -t fizetni érte?

Az előadással kapcsolatos hanganyag, jegyzetek, és a Talmudi oldal az alábbi linken letölthető: https://napitalmud.hu/esemeny/bava-kama-12

—————————————————-

Bává Kámá (Az első kapu) – בבא קמא

A Nözikin traktátus első része: főleg a polgári pereskedés törvényeit tárgyalja: egy személy által egy másiknak okozott kár, akár saját cselekedetei, akár a birtokában lévő dolgok cselekedetei következtében. Ennek a traktátusnak a terjedelme a Babilóniai Talmudban 119 oldal.

—————————————————-

A lublini Meir Spira rabbi által 1923-ban indított kezdeményezés 7 év, napi egy órás tanulás mellett vezet végig a Babilóniai Talmud felbecsülhetetlen tudás tengerén, úgy hogy a programban résztvevők minden nap egy teljes talmudi fóliást tanulnak végig.

Köves Slomó rabbi vezetésével, először nyílik lehetőség magyar nyelven bekapcsolódni a Dáf Hájomi 14-ik ciklusába. Minden hétköznap reggel 7:30​-8:30​ között.

Kezdés: 2020. január 2.
Befejezés: 2027. június 7.
Helyszín: Óbudai Zsinagóga
(1036. Budapest, Lajos u. 163.)

Érdeklődés: [email protected]
Jelentkezési lap: zsido.com/talmud

Kulcsszavak: #kánaánitaszolga #áldozatok #kártérítés


 

  Óbudai Zsinagóga Goldberger Leó utca
Budapest, 1036